Explorations of Now lockade nära 1 700 besökare till Huddinge – nu fortsätter resan

50 artister, talare, musiker – 20 medarbetare, kockar och värdar – nära 1 700 besökare. Explorations of Now har lämnat Orlångens naturreservat i Huddinge men berört många. 

Under åtta dagar i augusti möttes människor, kultur och natur i Orlångens naturreservat. Jane Hopper, projektledare och initiativtagare till Explorations of Now känner tacksamhet inför alla besökare och medverkande.

– Jag känner mig hedrad och tacksam över att ha stött på så många människor under denna process. Det har varit en resa som vi gjorde tillsammans genom exceptionella tider – och ändå lyckades vi skapa hopp, kärlek och känsla av gemenskap inte bara mellan oss själva utan också för dem som kom för att bevittna vår vision. Vi förändrade och rörde andra med vår beslutsamhet och nyfikenhet, fantasi och vilja att gå in i det okända, säger hon. 

Även om Explorations of Now har lämnat Orlången fortsätter resan. Med appen Explorations of Now kan man uppleva mötet mellan människa, kultur och natur i Orlångens naturreservat under två år framöver.

– Appen är enkel att använda och ett sätt att låta konstverken fortsätta leva. Med den kan vem som helst uppleva Explorations of Now på nytt, eller för första gången, säger Jane Hopper.

Guiden “Walk in art with nature” fokuserar på konstverken, med information om verket och konstnärerna, foton, korta trailers, ljudinstallationer. Under vandringen längs leden Kvarnen Runt i Orlångens naturreservat meddelar appen vid platser där konstverk presenterades och erbjuder information, ljudinstallationer, filmer och foton. 

Guiden “Enkla guiden” beskriver både konstverken och det vi kan se och uppleva i naturen under promenaden. Denna guide är mer riktad till barn, men alla är naturligtvis inbjudna att lyssna.

– Explorations of Now var ett fantastiskt initiativ som förenade världsledande artisteri med vikten av en global hållbar livsstil. Inom projektet och alla dess deltagare kändes mötet med Huddinge – Sveriges främsta naturvårdskommun – som handen i handsken, säger Richard Vestin, medverkande ekolog och naturinformatör vid Naturvårdsenheten på Huddinge kommun. 

Ladda hem appen här:

Iphone / Apple Store
Android / Google Play

Medverkande konstnärer & dansare:

Mats Bigert, Lars Bergström, Signe Johannessen, Agnieszka Dlugoszewska, Unn Feleide, Eszter Czedulas, Suelem Oliveira Da Silva, Karin Bolender, Malin Lindmark Vrijman, Agnese Cebere, Marta Popivode, Ana Vujanovic, Louise Dahl, Hanna Erdman, Ulrika Berg, Sunna Ardal, Jonatan Winbo, Benjamin Pohlig, Freddy Houndekindo, Movemkrs, Mohamed Y. Shika, Ferrero, Eleanor Campbell, Anand Bolder, Katie Jacobson, Vincent Van der Plas, Johanna Tengan, pavleheider, Anna Fitoussi, Siriol Joyner, Camille Prieux, Robin Jonsson, Julietta Birkeland, Eliott Marmouset, Victor Pérez Armero, Adam Schütt, Majken Horton, Csilla Hódi, Sergiusz Markowski, Emilia Huczko, Ilaria Capalbo, Adrian Lussi, Bronwyn Bailey-Charteris, Filippa Bergin, Göran Gennvi, Emma Stenström, Magnus Åkerland, Pratik Vithlani, Agata Puciato, Fred Taikon, Jonas Rahm, Richard Vestin, Mathieu Vrijman, Jane Hopper, Jack & Jenny

Initiativtagare:
Cullberg
Kultivator 
IFFS
Med stöd av Postkodstiftelsen.

Press om Explorations of Now

“Konstnärsduon som gjort klimatkonst i decennier: Måste drivas av lust” – SVT

“Kultur kan hjälpa oss att ställa om” – Sveriges Radio P4 Stockholm

“Lyssna till ekens hjärtslag eller skapa ett hem för vilsna fladdermöss. Med hjälp av konst och dans vill ”Explorations of now” ta sina besökare närmare naturen.” – TT/Aftonbladet

“Orlångens naturreservat har blivit en tillfällig konsthall.” – Mitti

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet